Stetoskop

Stetoskop

Ett stetoskop används för att lyssna efter olika ljud i patientens kropp för att på så sätt underlätta att ställa en diagnos. Det är viktigt att du är noggrann när du ska välja stetoskop, speciellt om du arbetare inom vården. Det är framförallt för att olika stetoskop lämpar sig bra för olika ändamål och fyller olika funktioner. I vårt sortiment hittar du stetoskop från Littmann. De finns i flera olika serier och med lite olika prisklasser men alla håller högsta kvalitet.

Välj rätt stetoskop

Även om stetoskopet är bland de vanligaste redskapen att använda inom vården är det inte helt lätt att välja rätt modell. Vilken del av sjukvården du arbetar inom kan vara avgörande för vilket stetoskop du ska använda. I vårt sortiment vill vi att du ska kunna hitta stetoskop som passar, oavsett vilken del av sjukvården du arbetar inom.

Vi har därför både enkelsidiga och dubbelsidiga stetoskop

Enkelsidigt stetoskop

Våra enkelsidiga stetoskop är mycket praktiska att använda. Du behöver nämligen inte byta sida på stetoskopet för att kunna höra olika frekvenser. Allt du behöver göra med Littmanns enkelsidiga stetoskop är att justera hur hårt du placerar bröststycket mot kroppen för att kunna höra olika frekvenser.

Dubbelsidigt stetoskop

Vi har också ett utbud av dubbelsidiga stetoskop från Littmann, vilka är väldigt flexibla och användbara. De dubbelsidiga stetoskopen i har två bröststycken, ett större och ett mindre. De dubbelsidiga stetoskopen har ett något lägre pris, men är ändå mycket användbara om du använder ditt stetoskop till olika patienter och för att lyssna på flera olika organ.

Stetoskop från Littmann

Företaget Littmann har tillverkat stetoskop i mer än 50 år och har bra koll på vad vårdpersonal efterfrågar och kräver av sina arbetsredskap.

Littmann Classic-serien

Det här är ett klassiskt och pålitligt stetoskop som lämpar sig väl för undersökning och övervakning. Det har en akustisk prestanda på 7-8 och kommer i tre olika utföranden.

Littmann Cardiology

Det här stetoskopen är skapade för att ge detaljerade diagnoser då de har en högre akustisk prestanda på 9-10. De passar att använda inom akutvård och utmanande miljöer där det kan vara hög ljudnivå.

Erogonomiska stetoskop

Alla våra stetoskop har öronoliver som sitter både tätt och bekvämt. Något som är mycket viktigt för att du tydligt ska kunna göra patientens kropp vid en undersökning. Tack vare den flexibla passformen kommer du inte att få in störande ljud, vilket i sin tur leder till att du kan göra säkrare bedömningar och ställa bättre diagnoser.

I en del av stetoskopen kan du också justera headsetet efter din huvudstorlek, samt välja storlek på öronoliverna för bästa passform.

Personligt stetoskop i olika färger

Funktionen är självklart det viktigaste med ett stetoskop, men det betyder inte att utseendet helt behöver försummas. I vårt sortiment hittar du därför stetoskop i flera olika färger, för att på så vis kunna matcha ditt stetoskop till din personlighet. Det gör det också enklare att skilja ditt stetoskop ifrån kollegornas om att du skulle förlägga det.

Oavsett vilken färg du väljer, kan du lita på att stetoskopet har hög prestanda och kvalitet.